zondag 27 december 2009

Kerstfeest





Zaterdag 26 december 2009
Vandaag is het hier kerstfeest. Omdat Amber 1e kerstdag jarig is wordt kerstfeest 2e kerstdag gevierd. We gaan ’s morgens eerst met een heel stel nog boodschappen doen. In de supermarkt worden we door de hele Aziatische familie met enthousiasme begroet. Ook Jacob zegt iedereen vriendelijkgedag. Boodschappen doen is en blijft hier iets heel gezelligs en totaal anders dan in Nederland.
Teruggekomen is het tijd om alle kadootjes af te maken. Ik had ze allemaal al ingepakt, maar er moeten nog mooie ‘bloemen’ op gemaakt worden. Jacob helpt met het vasthouden van de sellotape en één voor één worden alle kadootjes een klein kunststukje. Hij heeft geen zin om tig keer heen en weer te lopen naar de woonkamer, dus doet ze allemaal in de koffer en sleept de koffer naar de kerstboom.
Hij vindt het heerlijk om te zien hoe druk iedereen is met het klaarmaken van de kersttafel en alle andere klussen. Hij vindt het vullen van de enorme kalkoen ook wel een spectakel en staat er bovenop als Leo de kalkoen dichtnaait en in de oven zet. Iedereen is druk met van alles en Jacob zit in ‘zijn’ stoel in de keuken het allemaal aan te zien.
Als het ongeveer tijd wordt dat de gasten komen, staat hij voor het tuinhek te kijken of ze er al aan komen. Jacco geeft hem na een kwartier een stoel en zo zit Jacob meer dan een uur op die stoel te wachten tot de andere gasten komen. Hij wil niet bij ons aan tafel komen zitten en chips eten. Hij wordt duidelijk chagrijnig van het feit dat de mensen niet komen. Gelukkig maar, uiteindelijk zijn alle gasten er en zitten we met zo’n 25 man van allerlei soorten en maten en culturen aan de uiensoep van een boerenbont servies. Het is heel gezellig en behoorlijk druk, maar Jacob vindt het fantastisch. De enorme hoeveelheid kadootjes maken dat iedereen opgewonden is en harder begint te praten. Jacob krijgt autoboeken en autokalenders en een zebra tandenborstelhouder én een muis voor zijn computer in de vorm van een auto. Hij vindt het supergrappig. Stephan krijgt o.a. dezelfde telefoon als Jacob en dat vindt Jacob ook wel oké. We lachen,kletsen, eten, maken een enorme troep, praten over serieuze zaken en genieten van het gezelschap met elkaar. Ook Jacob. Omstreeks middernacht is iedereen weg, het ijs met slagroom en aardbeien op en liggen we uitgevloerd op bed. Zoals elke avond ga ik nog even bij hem zitten. Hij vindt dat heerlijk om zo saampjes nog eventjes de dag door te nemen. Hij bevestigt nog eens dat hij dat wachten opdie stoel daar buiten ook veel te lang vond, maar dat het toch wel gezellig was én héél erg druk. Hopelijk is het morgen wat rustiger. We danken de Lieve Heer voor de mooie dag en de leuke kadootjes, maar ook voor het feit dat hij als klein kindje naar de aarde kwam. Hij knijpt eerbiedig half zijn ogen dicht en zegt amen. Welterusten Jacob!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten