donderdag 31 december 2009

safari in Nairobi National Park









Woensdag 30 december
Dat is toch wel heel vroeg hoor, om 6 uur al de wekker! Maar Jacob heeft er zin in. Vandaag gaan we op safari naar het Nairobi National Park. Dat is niet een klein stadsparkje ofzo maar een gebied van zo’n kleine 40 kilometer lang. De dieren hebben vrije doorloop naar gebieden in Tanzania e.d. en worden met de stad afgescheiden door een rivier. Alles is er, behalve olifanten. Maar je moet ze natuurlijk wel zien te vinden. We laden alles in de bus, mensen en drinken en vertrekken om half zeven met Robby als chauffeur en Jacob als bijrijder. Omdat het ook hier kerstvakantie is zijn we binnen een half uurtje bij de ingang van het park. Robby kennen ze daar goed, want hij woont aan de rand van het park en heeft de beesten soms in z’n achtertuin (er zit geloof ik wel een hek voor). Het verschil met juni is dat Jacob nu weet wat hij moet doen en dat is kijken of hij dieren ziet. Hij maakt zelfs afen toe dierengeluiden. Hij kijkt goed naar Robby z’n rijstijl en af en toe geeft hij hem aanwijzingen. Om een uur of 11 probeert Robby om bij een gate naar buiten te komen om even in de buurt eten te halen voor de lunch om dan weer verder te gaan. Robby doet dat vaker, omdat hij er vlak bij woont. Maar dit keer, met een bus vol buitenlanders krijgt hij geen toestemming. Wat hij ook probeert, welke superieur hij ook te spreken vraagt, of hij nou boze of vrome praatjes heeft, we mogen niet het hek uit, nou ja, ’t mag wel, maar dan moeten we opnieuw betalen als we naar binnen willen. Dat toch maar nit want een kaartje kost zo’n 30 euro per buitenlander. Terecht overigens, zo wordt de boel goed onderhouden tenminste. Maar we gaan dus zonder eten en met inmiddels warm waternog een aantal uren door in het park. Kan ons het schelen, we genieten ervan. We zien wel 7 neushoorns en dat is echt héél bijzonder. We zien een giraf die vlak naast de weg en voor onze bus minutenlang staat te eten aan de bosjes. We zien z’n prachtige wimpers en z’n lange kleverige tong van heel dichtbij. Even later zien we een giraffe die wel 4 minuten lang staat te plassen............ Jacob vindt het ook wel errug lang!
Hij is de eerste die een aap ziet en datwoord ook overduidelijk uitspreekt. We zien zebra’s, zebra’s die zwanger zijn (jacob herkent ook de dikke buik..) zebra’s met babies en ook Babboons met kleine babiuetjes op hun buik. Herten, buffels, zwijnen, secretarisvogels, oiievaars en zelfs de kop van een nijlpaard boven water. De rest van de wandeling naast de rivier op zoek naar krokodillen wilde hij niet meer meelopen. Gelijk had hij want we hebben geen krokodil gezien.
Na de rivierwandeling en wat koude watergekoelde drankjes bij de gids weer terug de bus in en wederom héél veel prachtige dieren gezien. Jacob pakt zelfs af en toe zijn fototoestel om ook een foto te maken. Kleine Zion wordt wildenthousiast telkens als hij de dieren ontdekt. Hij vindt ze prachtig en als we weer wegrijden zwaait hij elke keer. Jacob zwaait ook naar Zion door de achteruitkijkspiegel heen. We kunnen er niet genoeg van krijgen en pas om 4 uur ’s middags rijden we het hek uit. Je kunt onze magen bijna horen knorren. We zitten al vanaf 6:30 in de bus met maar even een uitstapje bij de rivier en verder zonder eten of drinken. Alleen Zion heeft z’n eigen moedermelkfabriekje bij zich. We gaan dus toch maar even naar het restaurant bij depoort om een simpel frietje te eten. Nou ja, simpel is het nooit, maar het uitzicht op de brutale babboons die ruzie schoppen,op het dak lopen, in bomen klimmen, elkaar achterna zitten, is uitstekend. Stephan wil eigenlijk het liefst naar huis en vindt dat hij veel te lang moet wachten op het eten. Jacob, die tegenoverhem zit gebaart Stephan dat hij moet blijven zitten en rustig moet blijven. Als we uiteindelijk allemaal uitgegeten zijn en weggaan, is Jacob helemaal niet blij want hij wil nog ijs toe. Nee, helaas Jacob, vandaag niet. Dit was nog de lunch en straks moeten we ook nog bij Anneke eten.
Jacob is net als wij allemaal hartstikke moe van deze dag. Maar Jacob heeft het uitstekend naar zijn zin gehad en zegt tegen Leo dat Robby ook heel goed kon rijden. Als hij uiteindelijk op bed ligt is hij heel tevreden envalt als en blok in slaap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten