zaterdag 20 juni 2009

vrijdag 19 juni 2009








Vandaag is de dag dat Anneke en Leo 45 jaar getrouwd zijn. Niet dat daarmee de dag heel anders begon. We komen stukje bij beetje, aangekleed of in pyjama, naar beneden naar het cappuccino-apparaat. De één ontbijt wat, de ander hoeft helemaal niks. De kinderen zijn nog aan het bijkomen van de reis, maar ’t is verder erg gezellig.
Annabelle en ik gaan om 9;30 uur zwemmen. Het water is echt ijskoud en we hebben ze gewaarschuwd, maar Steffie en Boaz duiken er ook in. Knap van ze!! Jacob kijkt wederom op veilige afstand toe. Natuurlijk zijn ze er een beetje eerder uit dan Annabelle en ik, want wij doen 60 baantjes vandaag plus een heleboel oefeningen. We zijn supervreselijk trots op onszelf. We zijn stoer!!
Anneke en Leo gaan nog ewven wat boodschappen doen en Jacob en Stephanie gaan mee. Ze komen terug met een bos bloemen van de groenteman, een doos bonbons van weer een andere winkelier en heel veel lieve verhalen. Leo brengt later zijn jaarlijkse bos rode rozen, 45 stuks. Van het kantoor komt een enorme kaart en dan komt Amber met haar rood met wit gestipte eierdoppen voor de zondagmiddagbrunch. Stef heeft gisteren zijn moederdag, vaderdag en huwelijksdagkadootje al gegeven. Anneke krijgt een echt oma theekopje met theezakjeshouder en leo krijgt een vogelhuisje voor de meesjes.
’s Middags komt er nog een enorme lijst met een afbeelding van een olifant binnen. Kadootje van de keukenmakers.
Het is de hele dag een gezellige wirwar van mensen. Anneke is ’s middags druk met het vlechten van Amber’s haar. Een klus die enige uren in beslag neemt, maar
’t resultaat is er wel naar. Jacob houdt al die bezigheden nauwlettend in de gaten. Vooral kleine Wendel vindt hij wel interessant. Ze is echt bijna twee en dat rijmt op nee. Dat kan ze dan ook prima zeggen en ze is bijna iedereen de baas. Lief en ondernemend, maar ga niet op haar stoeltje zitten......
Stef wil natuurlijk de hele dag koffie en foto’s maken. Jacob heeft het Fischer Price fototoestel vorige week een keer willen uitproberen. Het toestel is zo gemaakt dat het knopje dat je moet indrukken automatisch zorgt voor een bewogen foto. Bovendien raakt zijn duim er van op slot. We hadden gehoopt dat de kinderen dan in elk geval foto’s van Jacob zouden mogen maken, of dat Stef zijn gang kon gaan, maar Jacob wil niet dat iemand anders aan zijn fototoestel zit. Ook goed. We hebben hem ook nog laten experimenteren met een ‘gewoon’ fototoestel van Anneke, dat lukte beter, maar toch had hij geen zin in fotograferen. Hij vindt het wel leuk om op de foto te gaan.
Opa en Oma Slingerland zijn druk bezig met al hun nageslacht. De vissen worden getoond, het kantoor wordt bezichtigd en Anneke is met de grote kinderen ’s avonds aan het werk om een fantastische salade niçoise te maken. We smullen er allemaal van. Wie het recept wil moet maar even mailen dan sturen we het zo door! Als er dan nog in dit toetjesloze huis toch een toetje van ijs met chocoladesaus verschijnt is het echt helemaal feest. En dan die heerlijke cappuccino tot slot.
Amber denkt nog na over de 2 feesten die ze morgenavond heeft. Een Arabian night en dan nog een ander feest. Ik haal mijn zijden rok/omslag/jurk te voorschijn en ze doet een gilletje van enthousiasme. Ze ziet er zoals altijd perfect uit, daar kan ik niet tegenop, dus dit kledingstuk is voortaan van haar. Ik had er nog een en die had ik al aan Annabelle belooft. Geen probleem, ik heb kledingstukken zat en de dame met deze dubbele jurken/rokken/omslagdoeken staat vast nog wel een keer op de markt in Gouda.
Jacob gaat echt fantastisch met zijn gezondheid. Ik heb hem zelfs een paar keer zien rennen. Dat was om de hond even te plagen en een leeuwengeluid te maken. Hij wist dat de halfblinde Spetter daar van schrikt ’s avonds. Eigenlijk wel gemeen en maar goed dat Leo en Anneke het niet zagen.Maar rennen deed hij. Hij heeft al een paar keer gezegd dat hij niet terug wil naar Zwammerdam. Hij vindt het hier wel wat.
Nou genoeg gekletst over gisteren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten