zondag 14 juni 2009

zaterdag de eerste dag.



Jacob slaapt iets onrustiger dan de nacht ervoor. Kennelijk moeten alle indrukken verwerkt worden. Maar hij slaapt nog altijd stukken beter dan ik, dus ik ben nog steeds jaloers. Na het uitgebreid douchen en aankleden pakt hij keurig zijn koffer uit, hangt de broeken op hangertjes, legt de stapeltjes netjes naast elkaar en de sokken en onderbroeken strak in een la.
De kast ernaast met mijn kleren ziet er een beetje anders uit, maar daar heb ik geen last van en hij kennelijk ook niet.
Daarna begint het leuke werk. De enorme koelkast moet van de ene keuken naar de andere worden verhuisd, na eerst leeggehaald te zijn. Jacob vindt het schitterend en kijkt zijn ogen uit en geeft her en der aanwijzingen. Hij moet lachen om de enorme laag stof die er achter vandaan komt en kijkt toe hoe Catherine die netjes schoonmaakt. Als ze met vier man de kast op zijn juiste plek zetten kijkt hij weer toe of het allemaal wel goed gaat. Hij kijkt nog steeds de keuken rond en telt de verschillende ovens. Hij is er dik tevreden over, vooral als er ook nog eens een heerlijke hangstoel in de keuken wordt geplaatst. Ik ga samen met Amber naar de nailstudio om me heerlijk te laten verwennen en handen en voeten te laten verzorgen en van een leuke laklaag te voorzien. We doen dat in het YaYa winkelcentrum waar ook Anneke`s winkel is. We zijn al met al wel 2 uur bezig en in de tussentijd is de rest van de familie ook aangekomen voor een lunch bij de Indier. Jacob vindt het nog wel een beetje eng, hij is kennelijk bang dat het te heet is, maar dat valt reuze mee en de stukjes kip en de overheerlijke spinazie met rijst smaken hem prima. Hij kijkt verder zijn ogen uit naar al die mensen met al die kleurtjes. Verder blijft hij voortdurend bij Leo in de buurt en geeft hem een stevige arm. Hij blijkt ook geen fan van de roltrap te zijn, dus nemen we de ramp of de lift. We gaan nog naar een ander winkelcentrum voor wat spulletjes voor de nieuwe keuken en ook daar blijft hij bij Leo in de buurt. Hij vindt de enorme olifanten die er staan wel mooi, dus we maken een foto. Bij terugkomst bleek hij exact te weten hoe de schuifdeuren van de keuken open moesten en dat terwijl het een vernuftige Leo-constructie is. Hij had hem direct door.
Hij wil niet gaan zwemmen. Hij komt wel even dichterbij kijken als Leo er ook in duikt. En als Anabel en ik onze strekoefeningen in het water doen met de armen in de lucht, zwaait hij van veilige afstand terug.
We zitten nog gezellig een tijdje aan onze dagelijkse borrel op het mooiste plekje in huis.
Daarna heerlijk eten; gehaktballetjes, aardappelen en groenten.
Na de cappuccino gaan we om 21.00 uur allemaal naar bed. Lekker vroeg en lekker lang slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten