zondag 21 juni 2009

zaterdag 21 juni

De hele familie wordt langzaam maar zeker wakker. Stephan is de eerste die in de keuken om koffie vraagt. Jacob gaat eerst douchen en aankleden voordat hij met zijn pap begint. Het is veel te koud om te zwemmen vanmorgen, dus besluiten we dat pas vanmiddag te doen.Omdat ik afgelopen week mijn mooigelakte nagels heb beschadigd bij het openen van al die CD dozen wil ik vandaag weer naar de nagelstudio. Wendel en Stephanie gaan ook mee. Voor Stephanie is het de eerste keer dat ze haar nagels mag doen. Dat betekent dat we bijna 3 uur in de nagelstudio zitten in Yaya. Tussendoor shop ik nog even en vind een prachtig topje en een echte Afrika-Irene-ketting. Geen slechte score dus.
Als we eindelijk weer terug zijn komt Jacob nota bene naar me toe RENNEN. Het eerste wat hij zegt is EI. Ze hebben al de lunch gegeten met een gebakken eitje. Ik weet niet of hij nou zo enthousiast is over het eitje of over het feit dat ik weer terug ben. Ikzelf ben vooral enthousiast over het feit dat hij rende. Het gaat goed met zijn voeten. Even later zit hij aan de buitentafel te proberen of er geluid uit My First Sony geluidengeval komt. Lukt niet meer want kleine Wendeltje heeft hem laten vallen en na zoveel jaar trouwe dienst heeft het apparaat het opgegeven.
Als ik een uurtje later weer een keer voor de grap aan hem vraag of hij mee gaat zwemmen, zegt hij enthousiast dat hij wel wil. Ik vraag het van schrik nog een keer, maar hij wil echt mee zwemmen. Hij zoekt z’n zwembroek op en een handdoek en binnen no time is hij op slippers bij het zwembad. Stapje voor stapje gaat hij het trapje af. Als zijn benen in het water zijn gaat hij door de knieen om eventjes tot zijn middel in het water te gaan en schrikt zich rot van het koude water. Ik zeg nog dat hij het een paar keer moet doen en hij wil ons toch wel volgen, maar daarna maakt hij heftige brrrr geluiden en wil er weer uit. We maken nog wel een foto om toch even vast te leggen dat we in het zwembad waren. Het was buiten wel warm, maar het water is inderdaad nog vrij koud. Hij gaat zich weer aankleden, maar durft daarna wel op de ligbank bij het zwembad te gaan zitten om al onze zwemfratsen te zien en die van Stephanie en Boaz. Hij is dus wel een beetje minder bang voor het zwembad.
Anneke zoekt een schoolfoto van Wendel voor aan de wand. Die ontbrak nog. De meeste foto’s zijn in Nederland, maar er is nog 1 koffertje met oude foto’s over. Jacob vindt ze prachtig en ook Stephan blijkt nog zijn oude verzorgsters van bijna 40 jaar geleden te kennen. Ze genieten er uren van! Jacob is vooral onder de indruk van de geposeerde foto’s van Anneke waarin ze net een fotomodel is. Elke keer als hij er eentje ziet wrijft hij Anneke op de rug en maakt duidelijk dat hij haar wel heel mooi vindt. Natuurlijk vindt hij ook allerlei foto’s van Pappa en Mamma. Leo als marrechaussee maakt ook vrij veel indruk. Als hij ’s avonds in bed ligt en we nog een tijdje napraten over de dag knikt hij zeer instemmend als ik zeg dat we allemaal toch wel oud aan het worden zijn en hij lacht instemmend als ik zeg dat er wel steeds maar weer nieuwe kinderen bijkomen.
De kids zijn zoals dat hoort bij kids, gezellig druk. Jacob vindt het leuk om naar ze te kijken en na het eten van onze zaterdagmiddagschotel (die zelden op zaterdag, laat staan op zaterdagmiddag wordt gegeten) en de cappuccino is dit weer een heel gezellig vakantiedag geworden. En Amber, die is naar haar 2 feesten toe in de jurk van haar tante....

2 opmerkingen:

  1. safari komt eraan, spannend hoor. Ik heb gisteren en vandaag even mezelf geïnformeerd hoe het jullie vergaat. Leuk om te zien en te lezen. Van mij mag je nog meer foto's plaatsen hoor. Groeten aan de slingers and de doezelaars en haneveldskes,

    groetjes

    rik

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Jacob, Irene en alle anderen,
    Tof om te lezen dat jullie het zo lekker hebben en genieten van elkaar en alles wat voorbij komt.
    Wij hebben zaterdag een grote "opa en oma Vacquier-Fransz nakomelingen" reunie gehad, heel leuk en vooral lekker, met veel Indische lekkernijen en eten.
    Ook weer eens alle oude foto's uit de doos gehald en digitaal geprojecteerd.
    Ja je kunt zien dat de jaren beginnen te tellen, maar daarom verliezen wij de moed niet, want al vervalt ook onze uiterlijke mens, nochtans wordt de innerlijke van dag tot dag vernieuwd.
    Lieverds, geniet ze en kijk uit voor wilde dieren...
    Greetz Martha en Rene

    BeantwoordenVerwijderen